Дошкільна освіта – пріоритетний напрям розвитку освіти Дрогобицької міської ТГ

12 квітня 2021 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників Дрогобицької міської ради проведено онлайн семінар керівників закладів дошкільної освіти Дрогобицької територіальної громади з теми «Нові вектори Базового компонента дошкільної освіти”.

Під час семінару Г. Марчук, директор ЦПРПП ДМР, презентувала загальні тенденції розвитку дошкільної освіти – пріоритетного напряму розвитку освіти Дрогобицької міської ТГ, ключові показники якості дошкільної освіти, особливості розвитку сучасних дошкільнят. Г. Марчук наголосила: “Як довів Нобелівський лауреат в області економіки Джеймс Хекман, якісний розвиток в ранньому дитинстві в значній мірі впливає на здоров’я, економічні та соціальні показники, як для окремих людей, так і для суспільства в цілому”.

Консультант ЦПРПП ДМР І. Іваніщева акцентувала увагу на кроках щодо забезпечення дітей доступною та якісною дошкільною освітою, особливостях створення системи забезпечення якості освіти, моніторингу якості освіти за міжнародною методикою Ecers – 3, а також розкрила першочергові завдання МОН у сфері дошкільної освіти. Слухачі мали змогу проаналізувати нові складники Державного стандарту дошкільної освіти (Базового компоненту дошкільної освіти), ключові компетентності для дошкільної освіти, особливості наступності між дошкільною та початковою освітою через призму формування наскрізних умінь та кроки створення оптимальних умов для успішної реалізації впровадження Базового компонента в новій редакції в ЗДО Дрогобицької міської ТГ.

Л. Уханська, вихователь-методист ЗДО №15 “Лелеченька” розповіла про організацію Типової програми підвищення кваліфікації щодо впровадження оновленого Базового компонента дошкільної освіти  для забезпечення підготовки та проведення сертифікації регіональних тренерів та наголосила, що дана програма розроблена відповідно до державної політики в галузі дошкільної освіти, стратегій щодо оновлення її змістово-методичного, технологічного забезпечення, потреби підвищення якісного показника дошкільної освіти.

Дошкільна освіта змінюється. Вона модернізується. Наше завдання – створити можливості та надати доступ до якісної дошкільної освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *