МОН ПРОПОНУЄ ДЛЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТ ПОРЯДКУ ПРОВЕДЕННЯ ІНСТИТУЦІЙНОГО АУДИТУ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Міністерство освіти і науки пропонує для громадського обговорення проєкт Порядку проведення інституційного аудиту закладів дошкільної освіти (далі – Порядок).

Передбачається врегулювати механізм проведення позапланового інституційного аудиту закладів дошкільної освіти і структурних підрозділів закладів загальної середньої освіти, які забезпечують здобуття дошкільної освіти (незалежно від їх типу, підпорядкування та форми власності), а також фізичних осіб-підприємців і структурних підрозділів юридичних осіб приватного чи публічного права, основним видом діяльності яких є освітня діяльність у сфері дошкільної освіти і які мають передбачені Законами України «Про освіту», «Про дошкільну освіту» та іншими законами права та обов’язки закладу дошкільної освіти.

Інституційний аудит проводитиметься з метою оцінювання якості освітньої діяльності закладу освіти і вироблення рекомендацій для закладу освіти та його засновника щодо підвищення якості освітньої діяльності та вдосконалення внутрішньої системи забезпечення якості освіти, а також приведення освітнього та управлінського процесу у відповідність до вимог законодавства у сфері дошкільної освіти.дошкільна освітагромадське обговоренняНадрукувати

Інституційний аудит проводитиме Державна служба якості освіти України, її територіальні органи.

Проєктом акта враховані особливості інституційного аудиту під час карантину та інших надзвичайних обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти.

Дія Порядку поширюватиметься на заклади освіти, які забезпечують здобуття дошкільної освіти, та їх засновників. Оцінюватиметься управлінська та педагогічна діяльність, яку здійснюють відповідно керівники таких закладів освіти та педагогічні працівники.

Очікується вплив від реалізації Порядку на:

учасників освітнього процесу, які зацікавлені в отриманні якісних освітніх послуг;

керівників і засновників закладів освіти, для яких заздалегідь буде відома процедура проведення інституційного аудиту у сфері дошкільної освіти та які матимуть можливість удосконалювати діяльність закладів освіти для підвищення якості освіти та освітньої діяльності.

Пропозиції та зауваження до проєкту просимо надсилати до 24 січня 2022 року на е-пошту sqe.departament.ia@gmail.com (Самолюк Олена Сергіївна, заступник начальника управління – начальник відділу дошкільної освіти управління роботи із закладами загальної середньої та дошкільної освіти департаменту інституційного аудиту) з темою повідомлення «Інституційний аудит. Громадське обговорення».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *