Зустріч освітян з міським головою

28 вересня у центрі «Дія» втретє поспіль відбулася зустріч міського голови з освітянами «Кава з мером». Напередодні професійного свята такий формат вже став традиційним. Цьогоріч учасниками були вчителі-представники волонтерських осередків закладів загальної середньої освіти. Звичайно, були далеко не всі. Але розмова вдалася щирою, теплою.
Ще два роки тому і наші заклади освіти, й наші учителі були іншими. Вони ще не були такими вправними в мистецтві онлайн-навчання, ще не здійснювали, крім кола своїх професійних обов’язків, волонтерської діяльності. Вони не знали, що поміж двома включеннями на урок зможуть готувати їжу, реєструвати на поселення, вечорами плести сітки, на вихідних долучатися до ремонтів чи возити чай з канапками на кордон. Вони тільки знали, що десь у Дрогобичі є волонтери, дехто з педагогів долучався. І лише з лютого 2022 практично всі добровільно почали вкладати свій час, зусилля, розум та руки. Попри шалену перевтому, майже надрив, байдужих не було.
Такий досвід спілкування корисний і для влади, і для вчителів. Бо то гарний спосіб познайомитися більш прицільно, зрозуміти, як кожен вкладає свою частку в розвиток громади.
Мимоволі пригадуються слова Бісмарка: «Війни виграють не генерали, війни виграють шкільні вчителі та парафіяльні священики». Саме зараз ці слова доповнюються новими смислами: мова не тільки про визначальний вплив педагога та духівника на формування орієнтирів особистості, а ще й про приклад служіння, який подають церква та освіта для нового покоління. Про реальні вчинки реальних людей, зі своїми життєвими історіями, які справді сформували… ні, не тил – потужний фронт.
Тож, якщо підсумувати цю зустріч, важливими стали усвідомлення спільних цінностей, внеску кожного в громаді. Бо тільки тоді можемо вистояти і перемогти. А після перемоги продовжувати реалізовувати одне з найкращих покликань – покликання вчителя.
З прийдешнім святом, освітяни!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *