Проєкт “Збірка авторських казок”

З метою відзначення Всесвітнього дня казки ЦПРПП ДМР реалізував всеукраїнський проєкт «Збірка авторських казок». Проєкт був запланований як захід для педагогів нашої територіальної громади, але неочікувано масштабувався до меж всеукраїнського. Бо до участі долучилося 156 учасників не тільки з Дрогобицької МТГ, а й зі Львова та Львівщини, Чорноморська Одеської області та Сум. А з Сумщини в Дрогобич позліталися казки з Кролевця, Нетішина, Конотопа, Бурина, Ямполя, Лебидина, Ромена, Липової Долини, Угроїдів, Краснопілля, Шостки, Охтирки.
Мабуть, зайве повторювати, якою значимою є казка у дитинстві. Якою
важливою є авторська казка! Тому й ми вирішили звернути увагу педагогів напотенціал казки у формуванні світоглядних переконань, естетичних уподобань малят. Казка не лише сприяє розвитку абстрактного мислення й збагачення словникового запасу читача, вона допомагає у вихованні патріотизму.
Казка, створена педагогом, має всі шанси стати улюбленою. Хто, як не
педагог, краще знає, які казки до вподоби його вихованцям? Ви легко можете переконатися в цьому, якщо перечитаєте нашу збірку, яка налічує 184 унікальні авторські казки! Гарний результат проекту, чи не так?
Тому щиро дякуємо всім авторкам за те, що скористалися ще однією
можливістю для професійного розвитку – популяризували державну мову, вдосконалювали ІКТ, обмінювалися досвідом і врешті-решт творили!

Ваші авторські сертифікати розміщені на padlet-дошці за покликанням https://padlet.com/cprppdmr/padlet-ge5jkxw2mcb14weq

Цікавим для нас було не лише те, як збагатилися казками вихованці. Ми не очікували такого сплеску натхнення серед освітян! Мабуть, потребу вірити в дива, ткати полотно добрих історій та зцілюватися внутрішньо через творчість мають і наші педагоги. І це прекрасно, бо у важкі часи дотик до казки дарує трохи безпеки та тепла.

Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *