Стартувало впровадження міжнародної програми «Think Equar», що в перекладі -« Думай на рівних» в ЗДО №29 « Дюймовочка»

З 22 травня 2023 року стартувало впровадження міжнародної програми «Think Equar», що в перекладі -« Думай на рівних» в ЗДО №29 « Дюймовочка». Це нова освітня програма в розробці якої взяли участь вчені університетів: Еморі, Гарварду, Мічиганського та інших відомих всесвітніх університетів. Програма заснована на науково обґрунтованих практиках соціального та емоційного навчання.
Україна стала 24 країною в якій впроваджується програми «Think Equar», завдяки громадській оанізації “Монтессорі ЮА”.

Міжнародна програма стартувала в 50 закладах України. Серед яких ЗДО №29 « Дюймовочка» м. Дрогобича. Учасниками міжнародного проєкту є діти старшої групи та педагоги: практичний психолог Романишина Т.М., вихователі: Бишева С.В. та Кіліян Ю. М., директор Лапчук Н.О., координатор проєкту- Іваніщева І.І., які проходили спеціальне навчання.

В програмі розроблені готові заняття, які проводяться 3 рази в тиждень з травня по грудень 2023р.
Дошкільний вік – це первинний етап соціалізації в житті дитини, формування емоційного інтелекту. В цей період дитина долучається до загальнолюдських цінностей, встановлює перші взаємини з людьми, в неї бурхливо розвивається емоційна сфера, яка має величезний вплив на її подальший особистісний розвиток, на оволодіння нею різноманітними видами діяльності – на що акцентує програма «Think Equar».
Спільно з колегами працюватимемо над формуванням впевненості в собі, стресостійкості, вмінням ставити цілі та конструктивно вирішувати проблеми, розвитком критичного мислення
та інших компетентностей ( всього їх 25 ) для успішного академічного навчання в школі та реалізації себе як громадянина у світовій спільноті.

Актуальною є програма особливо сьогодні, коли українці прагнуть доєднатися до Евросоюзу як самодостатня, незалежна, квітуча нація.

Директор Наталія ЛАПЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *