Тиждень винахідників та інженерів у закладах дошкільної освіти

Яким буде Дрогобицька ОТГ через 20-25 років дорослим уявити непросто. Але діти це роблять легко і швидко!

Садочок – найкраще  місце для перших кроків інженерів. Для них 11 – 15 січня у закладах дошкільної освіти Дрогобича і Стебника провели STREAM-тиждень. Діти мали багато ігрових будівельних матеріалів – Lego System, геометричні фігури, блоки, мозаїку, кінетичний пісок, магнітний конструктор, які об’єднували в композиції  у найнесподіваніший спосіб. Ось де простір для творчої уяви! А ще можливість розвинути когнітивні, соціальні, комунікативні та пізнавальні навички, інженерне й дивергентне мислення, просторову уяву, дрібну моторику, здібності до наочного моделювання тощо. Хоча діти сприйняли STREAM-тиждень як захопливу сюжетну гру, проєкти вражають масштабом, бо ж тематика дуже різноманітна. Вихованці ЗДО створили будинки для ляльок і гномиків, ферми, будки для собак, всюдиходи й автодроми, країну фантазії та казковий дитсадок, діамантову мозаїку та замок, де живе краплинка. За мотивами казок з конструктора постали скульптури “Зимові етюди”, місто майбутнього, сміттєсортувальна лінія, зоопарк та навіть спеціальна автомагістраль “Логістика майбутнього” (живиться лише сонячною енергією), вітряні електростанції і навіть секретна військова база.

Тиждень відбувся відповідно до дорожньої карти STREAM-руху, який впроваджується в нашому дошкіллі. Він відгукнувся  гарними емоціями, мотивував дошкільнят до експерименту. Усім сподобалася і селфі-акція “Ми – маленькі інженери”. Власне, вона і є спогадом про чудові витвори дітлахів. Але навіть якщо конструктор чи мозаїку складено в коробку, навіть коли завтра нестримний потяг до експерименту підштовхне дослідників до нових винаходів, ми знаємо точно – ці проєкти будуть ще більш змістовними, адже їх конструювали не просто діти, а вчені, інженери, дослідники майбутнього. А в таких всі ідеї – ВЕЛИКІ. Тож маємо надію на втілення кожної з них!

Центр професійного розвитку

 педагогічних працівників Дрогобицької міської ради

#ЗДО № 26 «Калинка»#ЗДО №11 «Світлячок»#ЗДО №15 «Лелеченька»#ЗДО №2 імені отця Кирила Селецького#ЗДО №21 «Сонечко»#ЗДО №24 «Смерічка»#ЗДО №29 «Дюймовочка»#ЗДО№12 «Дзвіночок»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *