Цифровий простір педагога закладу позашкільної освіти

2 червня 2022 року відбувся семінар-практикум для працівників закладів позашкільної освіти на тему “Цифровий простір педагога закладу позашкільної освіти”, який  на запрошення Центру професійного розвитку педагогічних працівників Дрогобицької міської ради провела Ірина Суховерська, завідувачка кабінету інформаційно-комунікаційної діяльності ЛОІППО, кандидат історичних наук.

Під час семінару мова йшла про особливості сприйняття онлайн-застосунків сучасними дітьми, важливості створення інклюзивного освітнього процесу, що передбачає розроблення для кожного учня індивідуальної програми розвитку, використання адаптованих стратегій і методів оцінювання. Основним критерієм успішності мають бути індивідуальні досягнення учня з особливими освітніми потребами, а успішність навчання має розглядатися на основі врахування прогресу в розвитку дитини.   «Освітній процес – це виховання творчого ставлення до праці, де учень – не споживач, а виключно активний учасник, який не боїться труднощів, тому, що має позитивну мотивацію», – наголосила пані Ірина.

Спікерка продемонструвала низку онлайн-застосунків, сервісів і програм, які можна використати під час дистанційного навчання  для створення тестів, ігор, вікторин, опитувань, відео завдань.  Вони стануть також  в нагоді педагогам для популяризації свого досвіду, організації віртуальних виставок творчих робіт учнів.

Висловлюємо пані Ірині Суховерській вдячність за цікавий,  змістовний та практичний семінар.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *