Ярмаркує дошкілля Дрогобицької міської ТГ

Свято Покрови щороку викликає щем. Але цього разу все глибше. Щоденно ми дякуємо ЗСУ, а в день заснування УПА, українського козацтва, захисників і захисниць ми ще й відчуваємо небувале піднесення. Крізь смуток втрат видніється вдячність за відстояну національну гідність. Крізь хвилювання видніється упевненість, що таку країну неможливо перемогти.
Ось вам ще один доказ. Коли до всенародної справи об’єднання зусиль додаються найменші, це ознака непереможності українців.
З ініціативи ЗДО №29 “Дюймовочка” (директор – Наталія Лапчук), за величезної підтримки відділу освіти та ЦПРПП ДМР, директорів і педагогів закладів дошкільної освіти, батьків малих вихованців та отця Василя Чави саме на Покрови біля церкви Святого Йосафата відбулася гарна й світла подія – благодійний ярмарок. Однак не зовсім звичайний ярмарок: на ньому не торгували, а пригощали смаколиками, саморобками, виготовленими дитячими рученятами, дрібничками, у які вклали душу. Звичайно, всі присутні, долучилися до збору коштів на допомогу ЗСУ.
На парафії була розгорнута виставка “Квітуча Україна очима найменших”, у якій взяв участь кожен з двадцяти закладів дошкільної освіти Дрогобицької МТГ. Крім того, відбулася акція “Цілющий оберіг”, у результаті якої на фронт поїхали близько 100 оберегів для наших захисників та захисниць (дякуємо заступнику міського голови Андрієві Ковчу). Отримали обереги й учасники дійства – військові. Вони зготували смачний куліш та узвар, створили святкову атмосферу оркестром і патріотичними піснями.
Колективи садочків долучалися по-різному. Хтось оголосив збір макулатури, хтось – збір коштів у спільноті батьків і освітян. Хтось підготував вервиці у вишитих торбинках, хтось – заламіновані дитячі малюнки з підписом “Повертайся живим!”. Важко навіть описати, яких небувалих обертів набуло святкування: смаколики, сотні ангеликів, тризуби, стрічки, браслети, образки, підкови, ляльки- мотанки – усього й не перелічиш. Але якщо коротко, то така розмаїтість – результат творчості й любові до краси, єдності й віри в перемогу, стійкості й працьовитості згуртованих освітян та батьків ЗДО №29 “Дюймовочка”, яким допомагали малюки.
Тож дякуємо усім, без винятку, хто долучився до свята: хто організовував, координував, підтримував, готував, пік, прикрашав, вишивав, співав, малював, клеїв, збирав макулатуру, нанизував намистини, робив аплікації та інші саморобки.

Отак вихованці закладів освіти Дрогобицької міської ТГ об’єднали людей. Матеріальним підсумком дійства стала сума, зібрана на ЗСУ – 34 188 гривень, які за ініціативи батьків планується передати у фонд Сергія Притули. Такий масштаб – виразник єдиного на всіх бажання – перемоги! А це свято – ще один доказ непереможності українців, для яких немає вікових обмежень, щоб долучитися до справи.

Слава Україні! Героям слава!

Центр професійного розвитку педагогічних працівників Дрогобицької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *