Штучний інтелект. Як він вплине на освіту.

16 травня 2023 року у Дрогобицькому науковому ліцеї імені Богдана Лепкого відбувся семінар для педагогів закладів загальної середньої освіти  Дрогобицької МТГ на тему “Штучний інтелект: як він змінить підхід до навчання та освіти”.

Спікер семінару – Тарас Репицький, голова правління МГО “Інститут Суспільних Ініціатив”, бізнес-консультант. Учасники семінару говорили  про медіаграмотність в сучасну епоху штучного інтелекту, про основи ChatGPT, його практичне застосування, перспективу та актуальність його використання. Також пан Тарас продемонстрував генерацію цифрового контенту завдяки чат-боту Midjourney, ввівши декілька запитів аудиторії від генерації логотипа навчального закладу до національного вбрання українців в майбутньому – результати вражають.

Чому уся ця інформація важлива для освіти? Тому що чим швидше ми зможемо адаптувати свою роботу відповідно до інновацій – тим більше можливостей ми матимемо для зростання. Необхідно постійно вчитися, щоб крокувати в ногу з часом, оскільки відчутну перевагу отримує завжди той, хто швидко адаптовується до змін і знаходить ефективні рішення для вирішення викликів сучасного світу.

Очевидно, що штучний інтелект має великий потенціал для трансформації освіти та навчання для учнів. Майбутнє за школами, які інтегрують ChatGPT в освітній  процес.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *