Історія, яка об’єднує

Важливим чинником формування національної самосвідомості учнів є вивчення історії рідного краю, оскільки це ефективний спосіб, який не лише дозволяє зацікавлювати школярів до пошукової діяльності, але й сприяє формуванню активної життєвої позиції молодого покоління.

З цією метою, за ініціативи міського голови Тараса Кучми, в освітніх закладах нашого міста було введено курс, що отримав назву «Дрогобичезнавство».

У 2019 році для викладання цієї дисципліни було укладено посібник «Дрогобичезнавство», авторами якого стала творча група вчителів історії міста: Л. Захарія, Г. Мідик, О. Сисин, О. Сливінська, Т. Степанчук та У. Угрин.

Для практичного використання новітніх методів і технологій навчання,  Лілія Захарія, учитель історії гімназії №10 імені Є. Коновальця, спеціально для учнів середнього шкільного віку уклала робочий зошит до посібника «Дрогобичезнавство». Свої методичні доробки Лілія Захарія представила на засіданні професійної спільноти вчителів історії Дрогобицької ТГ, яке відбулося 16 лютого 2022 року на базі гімназії №10 імені Є. Коновальця. На засіданні були присутні 24 вчителі історії.

Розробник  програми засідання – Галина Марчук –директор комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Дрогобицької міської ради Львівської області». Мета засідання: надати допомогу педагогічним працівникам у підвищенні свого професійного рівня, опануванні знаннями щодо впровадження у їх діяльність інноваційних технологій навчання, спрямованих на стимулювання пізнавальних інтересів учнів до вивчення історії рідного краю.

На засіданні педагоги також ознайомилися з інструментами використання освітніх продуктів Atoms (е-журналів). Презентацію підготувала та представила Ірина Єльчанінова – заступник директора гімназії №10 імені Є. Коновальця.

Прагнення до новизни, креативності, творчості, сучасності об’єднало усіх учасників засідання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *