27 серпня – день народження нашого земляка

Таку дату ми не могли залишити без уваги з двох причин: Франко – український геній і наш земляк. Сподіваємось, у Дрогобичі про нього пам’ятає не лише бруківка та стіни давніх споруд. Хочемо вірити, що кожен з нас усвідомлює Франка як філософа, письменника, політика, публіциста, а не як пам’ятник.
Педагогам Франко близький своїми поглядами на освіту: статті, виступи, художні твори тощо. Та, звісно ж, перше, що спадає на думку – ” “Грицева шкільна наука”. Пригадуєте, як усе, що навчився читати Гриць у школі – то оте відоме “А-ба-ба-га-ла-ма-га”, що знаходиться в одній площині з відсутністю поступу в навчанні?
На щастя, Україна XXI століття асоціює “А-ба-ба-га-ла-ма-га” з одним з найвідоміших видавництв дитячої літератури, що, безумовно, підживлює інтерес до слова та бажання вчитися.
Що ж, маємо Франка – правдивий приклад людини, яка навчала та навчалася безперервно. Тому з нагоди його уродин та за крок до нового навчального року побажаємо усім освітянам здоров’я, наснаги та твердої впевненості, що ми не просто маємо постачати “велике мнижиство всякої січки” (рядки Каменяра) в дитячі голови, а вчити, надихати, розвивати та підтримувати учнів!
А це для вас “Каменяртест: чи добре ви знаєте Івана Яковича?” від НУШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *