21 грудня – день народження кросворду

Ви знаєте, що таке кросворд? А ви?
Хто не знає, що таке кросворд? Всі знають!
Але так було не завжди. Вікіпедія каже, що кросворди стали популярними в середині 1920-х років. А з’явилися, можливо, в середині XIX століття чи то в Італії, чи у Великій Британії, чи в США або ПАР. Так чи інакше, перший сучасний кросворд був створений Артуром Вінном і опублікований у недільному номері газети «New York World» 21 грудня 1913.
Кросворди пережили кризи друкованих видань, урізноманітнилися і, схоже, надовго втримали планку. І в освіті його популярність висока, адже це й розвага, і навчання, і мотивація. Розв’язування кросвордів, без сумнівів, підвищує загальну ерудицію, пам’ять і запобігає старінню мозку.
Серед тисячі щоденних приводів для свят та відзначень ми все ж вирішили звернути вашу увагу на день народження кросворду. Бо це завжди цікаво і пізнавально. Тим більше, ресурсів, де ви можете створити кросворд, вистачає. Тому заохочуємо використати хоча б деякі з них і придумати щось таке веселе, можливо, святкове для колег та учнів. А ми пропонуємо вам наш кросворд “Професійний розвиток педагога” у варіанті для друку та онлайн.

P.S. Чи відомо вам про арт-об’єкт “Кросворд” у Львові? На фасаді звичайної львівської багатоповерхівки 2009 року створили інтерактивний кросворд, розміром 30х18 метрів. Автор проєкту – львівський митець Сергій Петлюк. Всі охочі мають можливість отримати листівку із завданнями кросворду. Звірити ж свої відповіді можна ввечері, коли лампи освітять намальовані невидимою вдень, флуоресцентною фарбою, букви на фасаді будинку. У цьому кросворді-велетні зашифровані імена видатних діячів архітектури та живопису. На фото — саме цей будинок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *